Assens Kommune modtager national trafikpris

SYNLIGHED I TRAFIKKEN: Brylle Skole dannede rammen, da Assens Kommune modtog en trafikpris for deres kampagne ”Se mig”, der helt lokalt har sat fokus på cyklende skolebørns behov for synlighed i vintermørket. Med prisen fra GF Forsikrings fond fulgte 47.500 kr.

I Assens kommune nøjes de ikke bare med at bakke op om de landsdækkende trafikkampagner. Her går kommunen foran med sin helt egen forebyggende "Se mig"-kampagne. For der er i den grad brug for at være synlig, når man som skoleelev begiver sig rundt på kommunes mange veje.

Et initiativ, der kan inspirere andre, er en trafikpris værdi, og derfor modtog Assens Kommune torsdag den 31. oktober GF Fondens trafikpris.

 

- I sætter både fokus på sundheden og friheden i at cykle, og samtidig minder I bilisterne om, at de skal være særligt opmærksomme på de yngste trafikanter her i den mørke tid. Synlighed skaber tryghed, ikke mindst for bilisterne. I trafikpriskomiteen håber vi, at I i kommunen vil opleve gode resultater af projektet, sagde Claus Hanfgarn fra GF Forsikring på Fyn, da han overrakte prisen på vegne af GF Fonden til Assens borgmester, Søren Steen Andersen, og projektets tovholdere, Mette Marie Sørensen og Lisbeth Fuglsø, fra Team Trafik i Assens Kommune.

 

Uddeling af lygter ved skoler 
For initiativtagerne til kampagnen Mette Marie Sørensen og Lisbeth Fuglsø er trafiksikkerhed en hjertesag. I de sidste ugers tid har de stået på veje rundt om i Assens Kommune og mødt skoleeleverne på vej til skole. Deres indsats og fokus på synlighed har fået mange positive kommentarer med på vejen, ikke mindst fra forældre. Med støtte fra GF Fondens trafikpris har de kunnet dele bl.a. fluorescerende taskeovertræk og lygter ud til eleverne.

 

- Vi oplever, at næsten alle kører med cykelhjelm, det er rigtig godt, men nogle elever har desværre for dårligt eller intet lys på cyklen, fortalte Mette Marie Sørensen og uddybede:

 

- Det er jo hamrende dyrt for en kommune, når borgerne kommer til skade. Derfor er synlighed i trafikken så vigtigt. Samtidig er det også vigtigt at cykle for bevæge sig, og cykelturen til og fra skole er også med til at gøre eleverne mere aktive i skolen. Ikke at forglemme, er der også den klimamæssige fordel.

 

En hel dag med cykelaktiviteter
Trafikprisen blev markeret med en hel trafikdag på Brylle skole, hvor Dansk Skolecykling stod for cykelaktiviteter for eleverne fra 0. til 6. klasse. Vejret spillede med og viste sig fra sin skønne side, så eleverne i solskin kunne lave forskellige manøvreøvelser. Der blev øvet i at give high fives og at slå ”steen, saks og papir” for på den måde at øve cykling med kun en hånd på styret. Der blev også cyklet slalom mellem græskarhoveder, der i anledning af halloween gjorde det ud for kegler.

 

- Det har været rigtig sjovt at være med, fortalte Sofie Fynbo Christoffersen og Malou Juel Jensen fra 6. klasse, der udover selv at have cyklet i dagens løb også havde hjulet 0. klasse med cykeløvelser.

Borgmester Søren Steen Andersen og Claus Hanfgarn fra GF Forsikrings var friske på en lille cykelstafet mod eleverne ved trafikdagens afslutning, men de måtte se sig slået af Rasmus og Evander fra 6. klasse. På spørgsmålet om taktik inden kampstart svarede de to drenge: At vinde. Og de vandt. Så sidste dag i oktober bød dels på en lille sejr over de voksne for to skoleelever, og dels en stor sejr for alle cyklende skoleelever i Assens Kommune, der nu kan cykle vinteren mere synligt og sikkert i møde.

IMG_8512 final
Dansk Skolecykling stod for cykelaktiviteter for eleverne fra 0. til 6. klasse på Brylle Skole. (Foto: GF Fonden)

IMG_8525 final
Med high fives kan man øve sig i at cykle med kun en hånd på styret. Dansk Skolecykling styrede løjerne. (Foto: GF Fonden)

IMG_8535 final
Sofie og Malou  fra 6. klasse havde hjulet 0. klasserne med cykeløvelser ved dagens trafikdag på Brylle Skole. (Foto: GF Fonden)

IMG_8552 final
Børn og voksne sang ”Jeg er så glad for min cykel" inden prisoverrækkelsen. (Foto: GF Fonden)

IMG_8568 final
Rasmus og Evander fra 6. klasse på Brylle Skole vandt cykelstafetten mod de voksne. (Foto: GF Fonden)

IMG_8581 final
Borgmester Søren Steen Andersen var frisk på en cykelstafet med eleverne. (Foto: GF Fonden)