GF Fondens Skoleturnering

Velkommen til GF Fondens skoleturnering

GF Fondens skoleturnering er et samarbejde mellem GF Fonden og Cykling Odense og er en cykelturnering for fynske skoleelever i 6., 7. 8. og 9. klasse. Eleverne deltager i forskellige heats, som leder op til en finale, hvor fire klasser dyster.

Du kan få lidt stemning fra finalen i skoleturneringen 2021 her:

Cykelglæde og sikkerhed

GF Fonden er sponsor for skoleturneringerne, hvis overordnede formål er at gøre de unge mennesker til bedre trafikanter. Der er tre ting, man skal være god til ude i trafikken. Det er balance, power og fart – og på cykelbanen får de trænet alle tre ting i trygge rammer. Og så handler det om meget mere end cykling: Her er fællesskabet i centrum, det er klassen, der vinder samlet, og der er ingen, der bliver mobbet eller er udenfor.

Skoleturneringen er et godt eksempel på, hvad det er for fokusområder inden for trafiksikkerhed, som GF Fonden støtter, og i dette konkrete tilfælde skal det gerne medføre, at en masse børn og unge får større cykelsikkerhed og cykelglæde.

Fællesskab for seniorer

Men skoleturneringen er ikke kun et sted, hvor de ældste elever i folkeskolen oplever et særligt fællesskab. Det gør de omtrent 30 frivillige seniorer, der er drivkraften bag skoleturneringen, nemlig også.

Hele 140 dage om året tropper de op på cykelbanen kl. 7.00 om morgenen for at gøre klar til de skoleklasser, der skal dyste i GF Fondens Skoleturnering. Der skal stilles bomme op, der skal findes cykler frem, og der skal laves flere forhindringsbaner. Og når først arenaen er klar, så begynder det hårde - og det sjove – arbejde.

For resten af dagen hjælper seniorerne nemlig også eleverne med at navigere rundt på forhindringsbanen, indstille banecyklerne, få dem til at yde deres bedste til e-cykling og meget mere. Men alt det hårde arbejde er det hele værd, fortæller de. For de får nemlig så meget igen: Fællesskab, glæde og noget at stå op til.

Se bare i videoen her.