Modtagere af GF Trafiklegat
Med GF Trafiklegat støtter vi hvert år aktiviteter og projekter, der gør en forskel for trafiksikkerheden og får flere børn og voksne op på cyklen.
Siden 2005 har vi støttet mere end 80 trafikprojekter over hele landet. Prismodtagerne har været alt fra borgergrupper og private institutioner til skoler, foreninger, kommuner og organisationer.
Og hvert år kommer der nye navne på GF Fondens liste over trafiklegatmodtagere. Du kan se dem alle sammen herunder.
Modtagere i 2023
har fået 1000 refleksveste, der gør det mere sikkert – og trygt – for de frivillige søgere at færdes ved veje og stier, samtidigt med at forbipasserende kan se, at der er en koordineret eftersøgning i gang.
fik penge til en cykelbane, der er blevet etableret på skolens multibane. Banen er med til at gøre skolens børn fortrolige med cykling og hjælper lærerne med at undervise i trafiksikkerhed på et sikkert område, inden børn og voksne begiver sig ud på fælles cykeludflugter. Læs mere her.
fik trafikkegler, elektriske trafiklys, tre børnecykler og cykelhjelme. Målet er at gøre børnehusets 60 børn til sikre – og entusiastiske – cyklister, så de fra en tidlig alder lærer glæden ved at cykle.
modtog penge til en trafikbane og en samling låne-løbecykler, så børnehusets børn kan blive trafiksikre fra en tidlig alder ved hjælp af uforpligtende leg.
fik et tilskud til et nyt sommerferietiltag, der skulle gøre en række af kommunens børn til sikre cyklister, øge deres cykelglæde og give dem gode sommerferieoplevelser. Hør og se mere om projektet i TV SYDs indslag fra dagen her.
modtog et tilskud til en trafikbane, der med uforpligtende leg skal gøre børnehusets børn mere sikre i trafikken.
fik refleksveste til deres løbehold, så de kan ses i mørket på deres aftenløbeture på veje og stier.
modtog penge til en trafikbane, lånecykler og cykelhjelme, så skolens 260 elever, SFO’en og resten af børnene i Karup by kan lære at færdes i trafikken på en sikker måde.
fik nye skolecykler, cykelhjelme og reparationsgrej, så alle skolens elever kan komme rundt til svømning og på feltture i den smukke midtfynske natur.
fik et trafiklegesæt og en samling lånecykler, så børnehusets børn kan blive sikre på to hjul og lære glæden ved at cykle i trygge rammer.
Modtagere i 2022
modtager 50.000 kr. for deres oplevelsesruter for skolebørn på cykel. Oplevelsesruterne er en slags "byvandring” på cykel, hvor der indgår faglige stop undervejs. På den måde kan cykelfærdigheder, frisk luft og undervisning i fx historie og samfund kombineres. Læs mere her
modtager 32.000 kr. for projektet "Børn cykler da på Hannæs-Østerild Skole", hvor de med en cykelbane træner særligt de yngste elevers færdigheder på en cykel.
modtager 35.000 kr. til projektet "Taxa til skole, cykling på skemaet”. Formålet med projektet er at øve børn i at cykle i skoletiden, da mange elever kommer langvejs fra med enten bus eller taxa og derfor mangler basale cykelfærdigheder.
modtager 205.000 kr. til en undersøgelse om træthed i trafikken. Projektet er ikke alene spændende og tankevækkende. Det kan med al sandsynlighed også redde liv. For selvom træthed er svært at måle, er der ingen tvivl om, at mange trafikulykker kunne undgås, hvis føreren ikke havde været søvnig og uopmærksom.
modtager 96.000 kr. til en trafikbane, der skal understøtte leg og bevægelse og samtidig understøtte læring i trafiksikkerhed og cykelfærdigheder. Målet er at gøre børnene i Ejsing mere sikre og trygge i trafikken.
Modtagere af GF Trafiklegat 2021
modtager 150.000 kr. til projektet 'Spøgelsescyklister', der er et analyseprojekt, der dels skal finde ud af, hvem, hvor mange og hvor farlige spøgelsescyklisterne er og dels at nå frem til konkrete trafiktiltag, der kan sætte en stopper for den ofte farlige trafikadfærd.
modtager 225.000 kr. til projektet 'Viden til aktiv, sikker skoletransport, med udgangspunkt i familien'. Projektet består af en stor undersøgelse, der skal kortlægge familiens transportvaner, -beslutninger og -motiver og som efterfølgende skal komme med anbefalinger til fremme af aktiv og sikker skoletransport.
modtager 19.500 kr. til 'Pas på os'-skilte. Skiltene skal opsættes ved indkørslen til alle landsbyerne i Østkysten Guld.
modtager 5.500 kr. til projektet 'Har du glemt cykelhjelmen?'. Midlerne bruges til indkøb af lånecykelhjelme, så alle elever kan komme med på cykelture.
modtager 36.786 kr. til en cykelbane og fire lånecykler.
Modtagere af GF Trafiklegat 2020
modtager 50.000 kr. til projektet 'Trafiksikker skolevej', hvor elever via kampagner skal være med til at sætte fokus på trafiksikkerheden omkring skolen.
modtager 10.000 kr. til køb af trafikløbeveste, reflekser og pandelygter til foreningens medlemmer.
modtager 20.000 kr. til projektet 'Flere børn sikkert på cykel', hvor frivillige fra Cyklistforbundet skal være med til at sikre cykelleg i lokale børnehuse.
modtager 24.000 kr. til projektet 'Skalbjerg by med 'levende' børneskilte'. Et projekt, der via skilte udarbejdet af børn, skal være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed og fart på de lokale landeveje.
modtager 138.000 kr. til udarbejdelse af radioprogrammer rettet mod unge og deres forældre. Programmerne skal have fokus på trafiksikkerhed, regler og den gode adfærd i trafikken.
modtager 14.500 kr. til etablering af trafikanlæg. Der er fokus på cyklisme og på at lære børnene den gode trafikkultur.
modtager 10.000 kr. til projektet 'Flere skal gå og cykle til og fra Sanderumskolen'. I forbindelse med projektet vil der bliver lavet cykeltjek, hvor skolen elever kan få tjekket lys m.m. Projektet er rykket til 2021.
Modtagere af GF Trafiklegat 2019
modtager 156.250 kr. til bogprojektet ’Stop trafikal egoisme'.
modtager 32.000 kr. til projektet ’Tryghed og kompetence på 2 hjul giver trafikparate børn’.
modtager 47.500 kr. til kampagnen ’Se mig’, - en efterårskampagne for cyklende skolebørn, hvor fokus er på at blive set i trafikken.
modtager 195.000 kr. til udvikling af informationsmateriale til demente trafikanter og deres pårørende samt til sundhedspersonale.
modtager 10.000 kr. til projektet ’ Bevægelse og oplevelser i trafikken’, der er målrettet voksne handicappede.
Modtagere af trafiklegat 2018
modtager 9.000 kr. fra GF Trafiklegat. Pengene er brugt til kurser for kørestolsbrugere og gangbesværede. Der er desuden udarbejdet en folder med gode råd. Læs mere.
modtager kr. 140.000 til projektet 'Cykelglade daginstitutioner', der har som mål at træne og aktivere børn i daginstitutioner, så flere finder glæden ved at cykle. Projektet sætter fokus på både vaner og trafiksikkerhed.
hædres med GF Trafiklegat og modtager 148.500 til projektet ”Trafiksikkerhed for flygtninge”. Projektet inkluderer bl.a. undervisning, cykelværksted og cyklistprøve.
modtager 75.000 kroner til projektet ”Hurtigt cyklende pendlere”, der er et projekt rettet mod pendlere på hurtige cykeltyper (bl.a. racercykler og elcykler). Projektet fokuserer på adfærd og trafiksikkerhed og målet er at gøre pendling på cykel mere sikkert.
modtager kr. 20.000 til projektet 'Kunst i trafikken - elever skaber deres egen skolevej'.
modtager kr. 80.500 til anlæg af trafikbane på børnehavens område. Målet er via leg og læring at træne børnene, så de i en tidligere alder bliver mere sikre i trafikken.
Modtagere af GF Trafiklegat 2017
hædres med GF Trafiklegat og modtager 30.000 kroner til projektet ”Sammen SÆNKer vi FARTEN – Kærlig hilsen din nabo”, der er en kampagne, der har til formål at få trafikanter til at sænke farten i boligområder. Pengene gives til at gennemføre kampagnen to gange i 2017 samt til at videreudvikle og videreformidle kampagnen til andre grundejerforeninger.
hædres med GF Trafiklegat og modtager 75.000 kroner til projektet ”Styr på cyklen”, der er et projekt rettet mod motionscyklister. I projektet udvikles og gennemføres en række kompetenceseminarer med fokus på god trafikadfærd for motionscyklister. Målet med projektet er at øge sikkerheden og mindske antallet af ulykker blandt motionscyklister – både når de cykler selv og når de cykler i en gruppe.
hædres med GF Trafiklegat og modtager 50.000 til projektet ”Sikker på cykel”. Beløbet skal bruges til indkøb af 30 cykler, der bl.a. skal bruges i forbindelse med forberedelse og gennemførelse af cyklistprøven. Projektet gennemføres i samarbejde med Thisted Kommune og det er planen, at cyklerne også skal bruges af andre skoler i kommunen.
hædres med GF Trafiklegat og modtager 180.000 kroner til projektet ”Uopmærksomhed i trafikken – kan vi ændre adfærd og sociale normer?”. Projektet omhandler den nye gruppe af 17-årige bilister og deres mentorer og målet er at udvikle konkret materiale, der kan medvirke til at nedbringe antallet af ulykker pga. uopmærksomhed. Projektet gennemføres i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi.
Modtagere af GF Trafiklegat 2016
hædres med GF Trafiklegat og modtager 60.000 kroner til projektet ”Elever som trafikeksperter”, der gennemføres i løbet af 2016 på folkeskoler i Frederiksberg Kommune. Projektet er en videreførelse af pilotprojekter fra Svendborg og Odense, hvor der har været positive erfaringer med at inddrage børn direkte i at løse trafiksikkerheds- og tryghedsproblemer i lokalområdet.
hædres med GF Trafiklegat og modtager 150.000 kroner til projektet ”Innovation og trafiksikkerhed – Edison-konkurrencen”. Her skal elever i 6. og 7. klasser over hele landet igennem en længere periode arbejde med innovation inden for trafiksikkerhed. Det sker inden for rammerne af Edison programmet, der er en konkurrence, hvor eleverne opfinder produkter og eller services.
hædres med GF Trafiklegat og modtager 100.000 kroner til projektet ”Hvordan får du din mor eller far til at stoppe med at køre bil i tide?”. Prismodtagerne er specialister i seniorers trafiksikkerhed. Målgruppen er pårørende, der gerne vil hjælpe deres ældre mor eller far til et godt liv uden bil. Projektet vil blandt andet munde ud i en folder og en film.
hædres med GF Trafiklegat og modtager 32.000 kroner til projektet ”Sikker på elcykel”, der er rettet mod seniorer. Baggrunden for projektet er en stor stigning i antallet af seniorer på elcykler, og med projektet ønsker Aabenraa kommune at sætte fokus på både praktiske færdigheder og trafiksikker adfærd på elcykel.
Modtagere af GF Trafiklegat 2015
Young Developers modtog 60.000 kroner til gennemførelse af projektet ’Trafik i børnehøjde’, hvor elever fra Ørkildskolen i Svendborg fungerede som trafikeksperter. Eleverne var med til at identificere trafikproblemer omkring skolen – og til at udarbejde konkrete løsninger på problemerne.
Aarhus Cykelby modtog GF Trafiklegatet på 100.000 kroner for projektet ’Go’ morgen, cykel’. Projektet, der har til formål at få flere børn til at cykle i hverdagen, kombinerer motion, transport, cykelglæde og cykelsikkerhed – og så har det indgået som en naturlig del af mange fag på Skæring Skole i Aarhus. Bl.a. har eleverne brugt cyklerne i idræt, ’smadret’ cykler og været kreative i billedkunst samt skrevet om deres cykelture i dansk.
Østlige Øers Landboforeninger og Landbrugsskolen Sjælland modtog 40.000 kroner for deres helt unikke måde at tænke trafiksikkerhed ind i undervisningen af landbrugselever med tunge landbrugsmaskiner.
Idéudviklerne bag ’Safe Light’ – en anordning, der placeres ved fodgængerovergange, og som regulerer lyset ved udrykninger – modtog 6.000 kroner til videreudvikling af deres idé.
Tidligere legatmodtagere
Trafikprojekter over hele landet har siden 2005 modtaget støtte fra GF. Først kaldte vi os GF Sikkerhedspris, siden Danskernes Trafikpris, og i dag hedder vi - kort og godt - GF Trafiklegat. Her er den komplette liste over trafiklegatmodtagere gennem årene:
- Aktivitet og Pleje, Herning Kommune
- Aulum Byskole
- Borgergruppe bag cykelsti fra Horne til Tistrup, Varde
- Børnehuset Giraffen, Juelsminde
- Cyklistforbundet, Viborg
- Danmarks Jægerforbund (hele landet)
- Egebjerg Friskole, Sydfyn
- Ejby Private Børnehave, Nordvestfyn
- Erfarne bilister (trafiksikkerhedseksperterne Marlene Rishøj Kjær og Jette Ravn), hele landet
- Erasmus Student Network, Campus Haderslev
- Fredensborg Kommune
- Frit Oplysningsforbund Nordfyn
- Guldborgsund Ungdomsskole
- Karise Skole
- Køge Kommune
- Køreteknisk klub for unge, Nordfyn
- MC Sikkerhed, hele landet
- Mitella Førstehjælp og Brand, Randers
- Niels Brock, Young Enterprise, København/Frederiksberg
- PTU (Landsforeningen for Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede)
- Rens Ungdomsskole, Aabenraa
- Resen Skole, Skive
- Ryslinge Efterskole, Midtfyn
- Skolen ved Herredsåsen, Kalundborg
- Skovvangskolen, Allerød
- Sundskolen, Nykøbing Falster
- Svaneparkens Børnehus, Ikast
- Trafikgruppen ved Hornbæk Skole
- Trafiksociolog Anette Jerup Jørgensen, Aalborg
- Tryllekunstner Mikkel Gundersen, Horsens
- Udflytterbørnehaven Vandpytten, København Ø/Lille Skensved
- University College Lillebælt, Pædagoguddannelsen i Odense
- Young Developers/Trafik i børnehøjde, Svendborg
- Østlige Øers Landboforeninger og Landbrugsskolen Sjælland
- Aarhus Cykelby.