Nytænkende Taulov-projekt i trafiksikkert rampelys

"Tryghed og kompetence på to hjul giver trafikparate børn". Det er navnet på projektet, som forleden modtog GF Fondens nationale trafikpris. Omdrejningspunktet er en nytænkende pumptrackbane, der giver selvtillid, styrker motorikken og øger cykelglæden hos de alleryngste. Se glimt fra fejringen i denne fotoreportage. 

Hvis du ønsker at høre mere om projektet, kan du kontakte Palle Dyhre på tlf. 71787592 eller pdy@dyhre-cycling.dk

Taulov BMX 1

BØRN PÅ BANEN FØR PRISOVERRÆKKELSEN:
Susie Fisker, der er pædagog og motorikansvarlig i Børnehaven Spiren, fortæller: - Pumptracken har været startskuddet til et øget fokus på motorik og cykling hos os. Erfaringerne er rigtig gode. Mange børn bliver hurtigt fortrolige med at cykle, og vi oplever stor forældreopbakning til indsatsen. Og så er børnene rigtig gode til at huske cykelhjelmen hver gang.

Taulov BMX 2

HAR I PRØVET AT VÆRE PÅ SKADESTUEN?
Lars Binderup Larsen, overlæge fra Odense Universitets Hospital og formand for GF Fondens trafikpriskomite, talte med børnene om, hvor vigtigt det er at kunne færdes sikkert i trafikken. Ingen af børnene havde heldigvis selv været på skadestuen, men de kendte nogle andre, som har prøvet det. - I er virkelig dygtige til at cykle, sagde Lars Binderup Larsen, der var tydeligt imponeret af resultaterne med tidlig cykelstart

 

Taulov BMX 3

LOKAL MAND I FØRERTRØJEN:
Palle Dyhre, cykelekspert og udvikler af pumptrackbanen, modtog officielt GF Trafikpris og de 32.000 kroner på vegne af foreningen Taulov BMX. Det var formand for GF Forsikring i Trekantområdet, Jens-Peter Riis Jensen, der havde fået æren af at overrække diplomet: - Jeg er utrolig stolt af, at vi her i området går forrest, når det gælder fremtidens trafiksikre trafikanter, sagde Jens-Peter Riis Jensen.

 

Taulov BMX 4

DE LOKALE TRAFIKPIONERER BLEV HYLDET:
Fra venstre er det institutionsleder Lone Vallentin Mønster, overlæge Lars Binderup Larsen, cykelekspert Palle Dyhre, den lokale GF-formand Jens-Peter Riis-Jensen og pædagog Susie Fisker. En lille flok cykelglade børn fra Spiren havde også taget plads foran kameraet. 

 

Taulov BMX 5

FORTSAT FOKUS PÅ MOTORIK OG CYKLING:
Når pumptrackbanen om kort tid forlader Børnehaven Spiren, så slutter det gode arbejde ikke. Det kuperede terræn på børnehavegrunden er nemlig velegnet til fortsat cykeltræning, oplyser Susie Fisker.

 

Taulov BMX 6

SPECIALUDVIKLET BANE:
Projektets omdrejningspunkt er en bane med små pukler/bakker, som gør at man kan "pumpe sig" igennem banen ved at bevæge arme og ben. Denne pumptrackbane har i en periode været en del af hverdagen i Børnehaven Spiren - og erfaringerne er gode. Motorikken og cykelglæden har fået et stort boost.