Igennem årene har vi støttet en lang række trafikprojekter i hele landet:
Små og store, lokale og nationale, målrettet unge og ældre. Fælles for dem alle er, at de har været med til at fremme sikkerheden, trygheden og den gode adfærd i trafikken.
Dét mener vi er overskud til hinanden i trafikken.
Vindblæs Friskole og Børnehave har fået et helt sæt “nye” brugte børnecykler og cykelhjelme, så de kan tage børnehavens børn med på rolige cykelture i lokalområdet. Målet er at gøre børnene mere sikre i trafikken.
Nordstjernen Børne- og Ungehjem har fået 7 cykler og 4 løbehjul, der er designet til børn med særlige behov. På den måde kan børn, der fx er udviklingshæmmede, har cerebral parese eller balanceudfordringer også opleve glæden ved at cykle.
Sammen med Cykling For Livet har vi doneret en specialdesignet ladcykel til Det Palliative Team for Børn og Unge på Rigshospitalet. På den måde kan alvorligt syge børn og deres familier få frisk luft og gode oplevelser sammen.
Gennem GF Fondens Trafiklegat har IF62 Walk & Run fået refleksveste til deres løbehold, så de kan ses i mørket på deres aftenløbeture på veje og stier.
Karup Skole har fået midler til en trafikbane, lånecykler og cykelhjelme gennem GF Fondens Trafiklegat, så skolens 260 elever, SFO’en og resten af børnene i Karup by kan lære at færdes i trafikken på en sikker måde.
Gennem GF Fondens Trafiklegat har Krarup Friskole fået nye skolecykler, cykelhjelme og reparationsgrej, så alle skolens elever kan komme rundt til svømning og på feltture i den smukke midtfynske natur.
Missing People har fået 1000 refleksveste, der gør det mere sikkert – og trygt – for de frivillige søgere at færdes ved veje og stier, samtidigt med at forbipasserende kan se, at der er en koordineret eftersøgning i gang.
Det Boligsociale Team i Varde Bolig Administration har gennem GF Fondens Trafiklegat fået tilskud til et nyt sommerferietiltag, der skal gøre nogle af kommunens udsatte børn til sikre cyklister, øge deres cykelglæde og give dem gode oplevelser.
Lysabild Børneunivers har gennem GF Fondens Trafiklegat fået et trafiklegesæt og en samling lånecykler, så børnehusets børn kan blive sikre på to hjul og lære glæden ved at cykle i trygge rammer.
Gennem GF Fondens Trafiklegat har daginstitutionen Æblet i Søhus fået tilskud til en ny trafikbane, der med uforpligtende leg skal gøre børnehusets børn mere sikre i trafikken.
Børnehuset Galaksen i Brønderslev modtager gennem GF Fondens Trafiklegat penge til en trafikbane og en samling låne-løbecykler, så børnehusets børn kan blive trafiksikre fra en tidlig alder ved hjælp af uforpligtende leg.
Børnebyen i Hillerød modtager trafikkegler, elektriske trafiklys, tre børnecykler og cykelhjelme gennem GF Fondens Trafiklegat. Målet er at gøre børnehusets 60 børn til sikre – og entusiastiske – cyklister.
De to børne- og ungehospices i Danmark har hver især modtaget en rickshaw. Den giver hospicernes beboere – både de alvorligt syge børn og deres familier – mulighed for at komme på tur, få frisk luft og ikke mindst at opleve noget sammen.
Erfarne Bilister modtager midler til en undersøgelse om træthed i trafikken. Selvom træthed er svært at måle, er der ingen tvivl om, at mange trafikulykker kunne undgås, hvis føreren ikke havde været søvnig og uopmærksom.
Hanstholm Skole får midler til “Taxa til skole, cykling på skemaet” gennem GF Fondens Trafiklegat. Formålet er at øve børn i at cykle i skoletiden, da mange elever kommer langvejs fra og derfor mangler basale cykelfærdigheder.
Beboerforeningen i Ejsing får penge til en trafikbane, der skal understøtte leg og bevægelse og samtidig understøtte læring i trafiksikkerhed og cykelfærdigheder. Målet er at gøre børnene i Ejsing mere sikre og trygge i trafikken.
Hannæs-Østerild Skole i Thy modtager midler til projektet “Børn cykler da på Hannæs-Østerild Skole” gennem GF Fondens Trafiklegat, hvor de med en cykelbane træner særligt de yngste elevers færdigheder på en cykel.
I 2021 kørte analyseprojektet “Spøgelsescyklister”. Projektet skulle finde ud af, hvem, hvor mange og hvor farlige spøgelsescyklisterne er, og nå frem til konkrete trafiktiltag, der kan mindske den ofte farlige trafikadfærd.
Nors Skole modtager midler til en cykelbane og fire lånecykler gennem GF Fondens Trafiklegat.
Plan Gruppen har gennemført projektet “Viden til aktiv, sikker skoletransport”, der bestod af en stor undersøgelse, der kortlagde familiens transportvaner og kom med anbefalinger til fremme af aktiv og sikker skoletransport.
Cyklistforbundet i Viborg får igennem GF Fondens Trafiklegat midler til projektet ‘Flere børn sikkert på cykel’, hvor frivillige fra Cyklistforbundet skal være med til at sikre cykelleg i lokale børnehuse.
Bøgely Skovbørnehave får midler til at lave en trafikbane med fokus på cyklisme og på at lære børnene den gode trafikkultur.
Ebberup Idrætsforening får igennem GF Fondens Trafiklegat midler til køb af trafikløbeveste, reflekser og pandelygter til foreningens medlemmer.
Sanderumskolen modtager penge til projektet ‘Flere skal gå og cykle til og fra Sanderumskolen’. I forbindelse med projektet bliver der bl.a. lavet et cykeltjek, hvor skolens elever kan få tjekket lygter, reflekser mm.
Gennem GF Fondens Trafiklegat modtager Virklund Lokalråd og Virklund Skole støtte til projektet ‘Trafiksikker skolevej’, hvor elever via kampagner er med til at sætte fokus på trafiksikkerheden omkring skolen.
Skalbjerg Borgerforening får midler til et projekt, der via skilte udarbejdet af børn, skal være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed og fart på de lokale landeveje.
Kristian Pihl Lorentzen modtager støtte til hans bogprojekt om trafikal egoisme.
Tre Birke modtager midler til projektet ’Bevægelse og oplevelser i trafikken’, der er målrettet voksne handicappede.
GF Fonden giver midler til projektet ”Hurtigt cyklende pendlere”, der er rettet mod pendlere på hurtige cykeltyper. Projektet fokuserer på adfærd og trafiksikkerhed og målet er at gøre pendling på cykel mere sikkert.
Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn modtager penge fra GF Fondens Trafiklegat til kurser for kørestolsbrugere og gangbesværede. Der er desuden udarbejdet en folder med gode råd.
Trafik i Børnehøjde modtager midler til projektet ‘Kunst i trafikken – elever skaber deres egen skolevej’.
Vestbirk Naturbørnehave modtager penge en spændende og levende trafikbane på børnehavens område. Målet er via leg og læring at træne børnene, så de i en tidlig alder bliver trygge og sikre i trafikken.
Gennem GF Fondens Trafiklegat modtager Rudersdal Kommune og Grundejerforeningen Rudehaven penge til projektet ”Sammen SÆNKer vi FARTEN”, der er en kampagne, der har til formål at få trafikanter til at sænke farten i boligområder.
Niels Hoe hædres modtager midler til projektet ”Styr på cyklen”, der er rettet mod motionscyklister. Målet med projektet er at øge sikkerheden og mindske antallet af ulykker blandt motionscyklister – både når de cykler selv og i en gruppe.
Gennem GF Fondens Trafiklegat modtager Tingstrup Skole 30 cykler, der bl.a. skal bruges i forbindelse med cyklistprøven. Projektet laves sammen med Thisted Kommune, og cyklerne skal således også bruges af andre skoler i kommunen.
GF Fonden giver midler til projektet ”Elever som trafikeksperter”, der gennemføres på folkeskoler i Frederiksberg Kommune. Projektet inddrager børn direkte i at løse trafiksikkerheds- og tryghedsproblemer i lokalområdet.
Fonden for Entreprenørskab modtager midler til projektet ”Innovation og trafiksikkerhed”, hvor elever i 6. og 7. klasser over hele landet skal arbejde med innovation inden for trafiksikkerhed ved at oprinde produkter og/eller services.
Gennem GF Fondens Trafiklegat får Aabenraa Kommune midler til projektet ”Sikker på elcykel”, der er rettet mod seniorer. Med projektet ønsker kommunen at sætte fokus på både praktiske færdigheder og trafiksikker adfærd på elcykel for seniorer.
Aarhus Cykelby modtager GF Fondens Trafiklegatet til projektet ’Go’ morgen, cykel’. Projektet, der har til formål at få flere børn til at cykle i hverdagen, kombinerer motion, transport, cykelglæde og cykelsikkerhed.